keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Värikäs bataatti-vuohenjuustokeitto

Syksy on ennenkaikkea myös inspiroivaa kokkausaikaa. Juureksia on eksynyt muutenkin tasaiseen tahtiin jääkaapin vihanneslokeroon ja seuraava listalla oli tehdä jotakin hyvää sosekeittoa. Flunssaisena teki mieli suolaista ja kermaista, joten bataattia ja vuohenjuustoa siis vuorossa! Toinen lemppari on purjoperunasosekeitto, siihenkin löytyy kaapista jo ainekset valmiina. Tässä ainekset mistä lähdin liikkeelle.




Bataatti - vuohenjuustokeitto (n.neljälle)

1 keskikokoinen bataatti¨
2 jauhoista perunaa
1 punasipuli varsineen
2 valkosipulinkynttä
öljyä
vettä
kanaliemikuutio
suolaa ja pippuria
inkivääriä
1/2 pkt vuohenjuustopötköstä

basilikaa ja juustoa koristeluun

Kuorin ensin bataatin ja perunat (tosin tässä kohdin piti pitää pikku tauko, koska kuorimaveitsi otti myös palasen sormenpäätä ja kynttä mukanaan). Haavansitomisen jälkeen pilkoin juurekset kuutioiksi ja sipulit pienemmiksi. Kuullotin sipulit öljyssä, laitoin myös hieman suolaa jo tässä vaiheessa ja sen jälkeen lisäsin bataatit ja perunat. Lisäys vettä, kunnes vihannekset peittyvät ja yksi kanaliemikuutio mukaan. Annoin kiehua n.puolisen tuntia, jonka jälkeen lisäsin vuohenjuuston. Keitto sauvasekoittimella sekaisin ja maustaminen oman maun mukaan. Kaapista ei löytynyt tuoretta inkivääriä, niin jouduin tyytymään kuivattuun. Sosekeitot on muuten hieman "tylsännäköistä" ruokaa niin lisäsin vähän basilikaa ikkunalaudalta väriä tuomaan ja hiukan lisää vuohenjuustoa siksi, noh että se vaan on niin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti