tiistai 15. lokakuuta 2013

Half way!

Alkukuusta kirjottelin alkavasta Lihattomasta Lokakuusta ja nyt kuun puolivälissä olisi sopiva aika vähän katsella tilannetta. Miltä viimeiset kaksi viikkoa sitten ovat tuntuneet? Oikeastaan eivät pahemmin miltään. Siirtyminen lihattomaan ruokavalioon tapahtui yllättävänkin helposti. Kalaa meillä on syöty muutaman kerran (kalansyöntiä voisi lisätä mielestäni ainakin kotimaisen järvikalan puolelta, muikkuja näkyi vielä kalatiskissä!), tofua on tehty useamman kerran, samoin kikherneitä ja linssejä. Olen kokeillut uusia reseptejä ja vielä olisi useampi kokeilulistalla odottamassa. Keho ei ole reagoinut myöskään mitenkään poikkeavalla tavalla, joko kokeilu on kestänyt vielä niin vähän aikaa tai sitten lihan poisjättämisellä ei vaan ole suurempia vaikutuksia. Ruokailurytmit ovat pysyneet samanlaisina (2 lämmintä ruokaa ja vähintään 3 muuta ateriaa) ja olen syönyt enemmän hedelmiä ja pähkinöitä välipaloina. Nälkä pääsee yllättämään enää aniharvoin!

En ole niinkään joutunut miettimään kasvisruokavalioon vaihtamista, mutta enemmänkin sitä luomuruoan ja lähiruoan ostamista. Lähikaupastamme onneksi löytyy kattava valikoima kohtuuhintaisia perustuotteita, jotka ostamme luomuna (esim. leipä ja maito). Kasvis- ja juuresosastolta saa myös lähellä tuotettuja perunoita ym. Silti monissa ruoka-aineissa hinta ratkaisee ja eettisempi ja terveellisempi vaihtoehto jää ostamatta. Mutta pienillä askelilla eteenpäin:)

Näillä siis jatketaan, luulisin että suhteellisen helposti menee tämä loppuaika. Ellei jossain sitten tarjota hyvää sisäfilepihviä ja sorrun:D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti