maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksyn odotetuimmat sarjat

Tänä syksynä odotan erityisesti kolmen tv-sarjan alkua. Ensimmäisenä brittiläinen Downton Abbey, jonka neljännen kauden ensimmäinen jakso esitettiin sunnuntaina 22.9. Suomessa Yle on lähettänyt Downton Abbeyn kaikki aikaisemmat kaudet, mutta itse löysin sarjan myöhempään, vasta viime vuoden lopussa. Kolme ensimmäistä kautta hujahtikin sitten nopeasti, koska katsoin ne kaikki muutamassa kuukaudessa. Sarjan viehätys perustuu hyvään käsikirjoitukseen ja mielenkiintoisiin henkilöhahmoihin (joita on paljon!). Myös sarjan lavastus ja puvustus näyttävät aivan mahtavilta, kartanosta puhumattakaan!



Toinen sarja, jonka alkamista odottelen on Glee. Netistä löysin viidennen kauden alkamisajankohdaksi tämän viikon torstain eli 26.9. Netflixistä löytyvät sarjan aikaisemmat kaudet ja sieltä minäkin olen ne katsonut. Gleessä yhdistyy mukavasti teinihömppä, musiikki ja komedia. Pääosin kevyttä katseltavaa siis, mutta toisaalta taas henkilöhahmoihin on saatu syvyyttäkin.


Suomalaisista tv-sarjoista Vain elämää pääsee nyt odotettujen listalle. Saa nähdä ratsastaako toinen kausi pelkästään ensimmäisen menestyksellä, vai onko se edellistään jopa parempi. Se on pitkälti kiinni esiintyjien persoonallisuuksista ja henkilökemioista. Ensimmäinen jakso tulee televisiosta perjantaina 4.10. Täytyy vain olla katsomatta Nelosta siihen asti, koska voiko olla ärsyttävämpää kuin se, että mainoksissa aina paljastetaan ne biisivalinnat??! Omasta mielestäni on mukavampaa, jos ne tulisivat edes jotenkin yllätyksenä:D

Loppuun heitän vielä villinä korttina sarjan, joka alkoi jo Jimillä viime viikolla: Arman ja viimeinen ristiretki. Ensimmäinen jakso Kambodzan katulapsista oli pysäyttävä ja seuraavassa jaksossa (ke 25.9) Arman menee mukaan Salvadorin rikollisjengiin. Odottaisin sarjalta Madventures-tyylistä heittäytymistä sekä mielenkiintoisia ja aitoja kohtaamisia paikallisten kanssa. Armanin aito halu auttaa ihmisiä koskettaa katsojakuntaa ja hän saa varmasti esimerkillään monet mukaan auttamaan.

Siinäpä nuo, tänään siis aloitan Downton Abbeyn ekalla jaksolla. Se jäi niiiin jännään paikkaan, että varmastikaan en säästy kyyneleiltä:S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti